Julias blogg

Presentation av Arko

Publicerad 2014-11-26 11:08:00 i Allmänt, Arko, Hästar,

 

Arko´s Nusaba Brouwershoeve Z "Arko" 2011 e. Arko III - Darco 

Min Arko är som sagt efter hingsten Arko III som är efter Argentinus och Unika. Han var en av världens bästa hästar i europa under ett par år (under 2000-talet) och vann flera miljoner innan han sedan pensionerades och gick till avel år 2008. 

Under sadeln på Nick Skelton och i sju års tid tillsammans låg de i top på internationell nivå. De närvarade på flera stora internationella tävlingar så som världskuper, europeiska mästerskap och OS. Arko III blev även framröstad som en av världens bästa hästar år 2004 och 2005. 
I nästa led har vi Argentinus som har fler än 50 godkända söner och där bland Arko III. 
Min Arkos morfar är som sagt Darco som även han vunnit många stora tävlingar under sin tid. 
Min Arko är en Zangersheide uppfödning och köptes som tvååring av Camilla och Magnus som driver ett tävlings/försäljnings stall tillsammans, Stall Karupslund. Han kom till mig för exakt ett år sedan, oinriden och enbart löshoppad någon gång. Det jag har gjort under året jag har haft honom, är att rida in honom och har honom nu under utbildning. Han har nu under hösten blivit inhoppad och ska gå på vila nu 2-3 månader i vinter. I februari någon gång ska han sättas igång igen, som fyraåring och jag hoppas på att kunna matcha honom till 4-års championat. 
Nu har ni fått en riktig presentation av Arko!

Kommentarer

Postat av: Nikki

Publicerad 2014-11-26 12:06:30

Snygg snygg. Tänkte på de, vi har flertalet Darco i stallet och alla har en gemensam faktor ^^ så finns de nå speciellt med din häst? Typ munnen, halsen, temperament, karaktär osv?:) kram från Italien

Svar: Vad roligt! Ja han är väldigt känslig av sig överlag, alltså både i stallet/boxen och även när jag rider honom. Han står gärna inte still på stallgången och tycker det är jobbigt att vara själv i stallet. Det kan ju dock bero på att han är så ung... Sen är han väldigt känslig i munnen, för min skänkel men även för ljud och min röst. Han lyssnar bra och är väldigt nyfiken av sig. Han har en bra framåtbjudning och vill lära sig saker, älskar hoppning och drar sig mot hindrena. Eftersom han bara är 3 år blir 4 nästa år, så är han inte färdig i kroppen och har inte mycket muskler. Men han är ganska hög, långbent med lång hals, jag tror han blir riktigt fin när han börjar sätta mer muskler! :) kram
Julia Borg

Postat av: Nikki

Publicerad 2014-11-26 12:58:20

Låter som vår 6 åring. Dock e hon fruktansvärt tittig, inte på hinder dock men allt annat. Väldigt "konstig" mun, absolut inte stum eller stark bara "konstig" sen lång hals och högrest å när hon väl tittar på något så e de sjukt svårt att få henne fokuserad på mig igen (du kan se Darcosarna under min prese ration Unfinity heter hon), sen tror jag det är Gabriel som är Darco med och han är 3 år :)

Svar: Samma här! Han kan vara lite tittig, men inte på hinder. Livrädd för vattenpölar... Haha. Han är även lite "konstig" i munnen, inte stum eller stark, men som sagt konstig. Det är som om han glömmer bort att jag sitter på och att det är jag styr. Lite koncentrationssvårigheter här med ;)
Julia Borg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Julia Borg

Hej och välkommen till min blogg! Julia heter jag och är 21 år gammal. Jag bor utanför Tierp och studerar andra året på högskolan i Gävle, till personalvetare. På fritiden är jag hobbyryttare och äger min första egna storhäst, "Arko" född 2011 e. Arko III - Darco. Förutom djur älskar jag även mode, inredning och träning. Med hjälp av min coach Johanna Ericson (Hälsostudion i Gävle), så kommer jag troligtvis att debutera i bikini fitness 2015. Här kan ni följa min vardag där jag försöker hinna med allt och lite till. Trevlig läsning!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela